Stichting Hoogvliegers

Vanuit de Ondernemersvereniging Vlagtwedde kregen we de tip voor het goede doel van dit jaar, Stichting Hoogvliegers.

Wat is Stichting Hoogvliegers?

Ze laten zieke of gehandicapte kinderen (6 tot en met 17 jaar) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. In de afgelopen 10 jaar vlogen er meer dan 9.000 kinderen.

Het is ongelofelijk wat vrijwilligers van Stichting Hoogvliegers voor elkaar krijgen. Ze vliegen met kinderen, het hele jaar door, en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, veelal beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd, helikopter en vliegtuig daarvoor beschikbaar. Hun kernwaarden zijn daarom: bijzonder en bevlogen!

Meer dan 15 maal per jaar is er een Grote Hoogvliegersdag, waar de mensen van Stichting Hoogvliegers er met veel kinderen tegelijkertijd een leuke dag van maken. Op het vliegveld beleven ze met brandweer, politie, stoere vrachtwagens, auto’s en vooral helikopters en vliegtuigen een geweldig avontuur.

Wat heeft de Stichting Hoogvliegers nodig?

Een groot aantal kinderen kan door hun ziekte niet zelf vliegen, ze moeten bijvoorbeeld liggend of zittend in hun eigen stoel vervoerd worden, of hebben een psychiatrische aandoening (100.000 kinderen).

Daarom heeft de Stichting Hoogvliegers in 2011 een ‘eigen ambulance vliegtuig’ aangeschaft. Een vliegtuig dat deze doelgroep veilig kan vervoeren, een vliegtuig dat structureel beschikbaar is, maar ook een vliegtuig dat herkenbaar is als het Hoogvliegers vliegtuig.

Om rond de 1.000 kinderen te kunnen laten vliegen, hebben wij structureel 200.000-300.000 euro nodig.

Stichting Week der Besten en de ondernemers van Vlagtwedde steunen graag deze fantastische mensen vandaar dat gekozen is voor dit goede doel.

spacer