RTV Westerwolde in actie tegen kinderkanker!

Vrijwilligers van RTV Westerwolde zullen tijdens de Week der Besten van 10 tot 18 augustus gedurende drie dagen live een marathonradio-uitzending verzorgen van woensdag 14 aug. 09:00uur tot vrijdag 16 aug. 20:00 uur. Hiervoor wordt een studio opgebouwd op het parkeerterrein aan de P. Rinsemastraat

Gekoppeld aan deze marathon-uitzending zal RTV Westerwolde zich inzetten voor het inzamelen van een zo groot mogelijk geldbedrag voor:

 1. Onderzoek en behandeling van kinderkanker.
 2. Het welzijn van de kinderen en hun familie tijdens behandeling van kinderkanker.

Jaarlijks krijgen er ruim 550 kinderen in Nederland kanker en kanker is daarmee doodsoorzaak nummer 1 door ziekte onder kinderen. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

In mei 2018 is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum voor kinderen met kanker in Europa geopend; het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Een groot deel van het kinderoncologisch onderzoek vindt hier plaats. Hier werken specialisten en onderzoekers samen zodat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen. Om de genezingskans te verhogen is er veel kostbaar onderzoek nodig. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van KiKa.

Kinderen, afkomstig uit het hele land, die bestraald moeten worden met protonen worden doorverwezen naar het UMCG. In Groningen is het enige protonentherapiecentrum in Nederland gevestigd dat kinderen mag behandelen. Het UMCG werkt hierbij nauw samen met het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Kinderen met kanker die behandeld moeten worden in het UMCG en van buiten de regio komen, kunnen gedurende hun bestraling samen met het gezin verblijven in het ‘Familie De Boer Huis’. Het UMCG biedt deze mogelijkheid omdat het voor kinderen en hun ouders zeer belastend is om dagelijks gedurende 5 tot 6 weken te reizen tussen het ziekenhuis en thuis. Het familiehuis biedt gezinnen en de patiëntjes een prettig ‘thuis’ in een intensieve en onzekere tijd. Gedurende het verblijf krijgen de gezinnen ondersteuning van de vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het UMCG.

Tijdens onze actie willen wij ons voor beide stichtingen, KiKa en Vrienden van het UMCG, inspannen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het prachtige werk waar zij voor staan.

Tijdens de marathon-uitzending worden er verschillende acties op touw gezet:

 • De verkoop van KiKa beren tijdens de actieweek
 • We hebben ondernemers en winkeliers in Westerwolde en Pekela opgeroepen acties binnen hun bedrijf op te zetten
 • Aanvragen van verzoeknummers tijdens de live uitzending
 • Collectes
 • Werving van sponsoren
 • Daarnaast hopen we natuurlijk op spontane acties en donaties

Aan de acties koppelen wij tegenprestaties bestaande uit:

 • Voor de ondernemer, instantie, sportvereniging of instelling die het meeste geld ophaalt: 6 mnd. een reclamespotje op Radio Westerwolde.
 • Voor de leukste actie: 6 mnd. een ‘grote’ banner op de website van Westerwolde Actueel.
 • Onder alle overige georganiseerde acties verloting wij voor de looptijd van 3 mnd. een ‘middelgrote’ banner op de website van Westerwolde Actueel.

Dit alles beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Wij hopen dat alle inwoners van Westerwolde en Pekela en alle bezoekers van de Week der Besten in Vlagtwedde, net zo begaan zijn met de kinderen en de gezinnen die worden getroffen door kinderkanker als wij en ons willen helpen een zo groot mogelijk geldbedrag in te zamelen voor KiKa en Stichting Vrienden van het UMCG.

Elke week krijgen 10 kinderen kanker, 25% redt het (nog) niet.

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen!

https://westerwoldeinactie.nl/

[pdf-embedder url=”http://weekderbesten.nl/wp-content/uploads/2019/07/rww.pdf”]

spacer