Voorwoord

Het is bijna weer zo ver. Editie nummer 27 van de Week der Besten staat op punt om te beginnen. Deze zal plaats vinden van 10 tot en met 18 augustus. Ook voor deze editie hebben we weer een geweldig thema bedacht, namelijk Ik hou van Holland! Er zijn diverse buurtverenigingen hard bezig om hun buurt zo leuk mogelijk te versieren in dit thema. Verder zal dit thema nog een keer naar voren komen op donderdagavond. Ook dit jaar gaan we uiteraard weer geld inzamelen voor het goede doel. Dit jaar hebben we Kika en Stichting Vrienden van het UMCG.

Elke 3 dagen sterft er in Nederland een kind aan kanker!

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen!

Radio Westerwolde zet zich samen met Stichting Week der Besten voor dit doel in!

Vanaf woensdagmorgen tot vrijdagavond zal er een marathonuitzending plaats vinden op de parkeerplaats bij DA/FTC/Radio Westerwolde.

We beginnen dit jaar net als andere jaren met de Profile Tyrecenter Heuver Truckrun. Hier mogen mensen met een beperking mee rijden met de verschillende trucks die zich hiervoor hebben aangemeld. Vorig jaar hebben de buurtverenigingen een geweldige inzet getoond, ook dit jaar hebben we weer geweldige evenementen op het programma staan, waar de buurtverenigingen de strijd met elkaar aan kunnen gaan. Denk hierbij aan: 6-kamp, stratenversiering, playback show, ik hou van Holland, klimwand en terug van weggeweest Strijd der Besten. Wij hebben er weer ongelofelijk veel zin in, we hopen jullie als buurtvereniging ook!

Ook zal de recordpogingen weer de rode draad van de feestweek zijn. Denk hierbij aan: Jos Tipker die gaat proberen zoveel mogelijk ballonhonden te maken in een half uur en een viertal personen die 2 aan 2 48 uur Scootmobiel gaan rijden voor de Bolderborg.

Uiteraard vergeten we ouderen – en kinderen ook niet. Op dinsdagmiddag zal er in Zaal 12 een optreden plaats vinden van Karel en Sjaan voor de senioren. Tevens is er weer kosteloos vervoer geregeld, welke de ouderen ophalen en weer thuis brengen door Deiman Tours uit Winschoten.

Op woensdagmiddag zal er een optreden zijn van de Feestshow in de feesttent voor de kinderen. Entree is gratis en het begint om 14.00 uur met dank aan Twinzz dames en kindermode.

Ook zijn er dit jaar weer de publiekstrekkers zoals de Fiets 3 daagse, Braderie en Roegh Mudrun.

Kortom er valt weer genoeg te beleven tijdens de Week der Besten te Vlagtwedde.

Via deze weg willen we dan ook Jan Hebers een spoedig herstel toewensen. Gelukkig hebben we een aantal mensen bereid gevonden om als spreekstalmeester te fungeren, waaronder good-old Tedo Swarts waarvan onze hartelijke dank natuurlijk.

Voor de rest van het programma ,nieuws, inschrijving activiteiten , foto’s en updates verwijzen we u graag naar onze site www.weekderbesten.nl en onze Facebookpagina.

Bij deze willen we alle sponsoren en vrijwilligers alvast bedanken voor hun hulp en bijdrage. Zonder jullie was de Week der Besten niet mogelijk!